luchttechniek giraffen

WILDLANDS: Dieren krijgen gezond binnenklimaat

Ook WILDLANDS ziet het nut in van optimale luchttechniek. RIPRO denkt daarin graag mee. Ditmaal gaat het om een project waarbij dieren de hoofdrol spelen. Het binnenverblijf van de giraffen en de nijlpaarden is door RIPRO Klimaattechniek voorzien van een complete luchttechnische installatie op maat. De dieren krijgen gezond binnenklimaat, speciaal afgestemd op hùn behoeften.

Dieren krijgen gezond binnenklimaat
De giraffen lijken tevreden met het – speciaal voor hun gecreëerde – gezonde binnenklimaat.

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijn staat uiteraard voorop. Een functioneel en duurzaam luchttechnisch systeem was de vraag. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat de specifieke klimaatbeheersing passend moet zijn bij de betreffende diersoort. Zo kwamen we tot een passend en functioneel systeem voor dit bijzondere project.

Dieren krijgen gezond binnenklimaat
Ook de nijlpaarden genieten van een passend klimaat in hun binnenverblijven.

Bijzonder project

Tijdens de ontwerpfase is er al gedacht aan speciale maatregelen om beschadigingen bij gebruik te voorkomen en het systeem zo optimaal mogelijk te laten functioneren. In de giraffenstal zijn er zowel hoge als lage afzuiging opgenomen om ammoniakgassen zo efficiënt mogelijk af te voeren. Deze zijn netjes weggewerkt achter houten beschot met ruimtes ertussen. Zo kan de lucht aan- en afgevoerd worden maar kunnen de giraffen het systeem niet beschadigen. Daarnaast zijn de kanalen volledig gecoat om een lange levensduur te garanderen.

Luchttechniek WILDLANDS
In de gang of op stal: RIPRO zorgt voor een optimaal binnenklimaat.

Benieuwd wat RIPRO voor uw project kan betekenen? Wij informeren u graag wat betreft de mogelijkheden omtrent een luchttechnische installatie. Neem contact op via 0521-785084 of via info@riproklimaattechniek.nl.

Voor meer nieuws en actuele projecten, houd onze facebookpagina in de gaten.